Rotary Club Sneek doneert € 25.000,- aan Charity4Brains
844
post-template-default,single,single-post,postid-844,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1378
 

Rotary Club Sneek doneert € 25.000,- aan Charity4Brains

Rotary Club Sneek doneert € 25.000,- aan Charity4Brains

Met de evenementen Sneek op ‘e Strún en Slimste ondernemer van Sudwest Fryslan heeft Rotary Club Sneek geld ingezameld voor Charity4Brains. De stichting mocht op maandag 9 mei een cheque ter waarde van € 25.000,- in ontvangst nemen.

Rotary heeft één visie: Service above Self. Dus dienstbaarheid boven eigenbelang. ”Deze visie is leidend geweest bij het kiezen van het goede doel; een stichting die gaat voor een hoger doel.”, aldus voorzitter Ruud Smit. Charity4Brains heeft als doel het creëren van naamsbekendheid voor de hersenziekte Ataxie. Daarnaast wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar ataxie. Dr. Steven Bergink die het onderzoek uitvoert is zelf ook aanwezig: ”Het is mooi te zien wat een kleine organisatie als Charity4Brains voor elkaar krijgt. Ik denk dat aandacht voor ziektes die ontstaan door neurodegeneratie erg belangrijk is.”

Kerst 2015 en voorjaar 2016 zijn twee succesvolle evenementen georganiseerd door Rotary Club Sneek, beide verbonden aan het goede doel. Naast enthousiaste deelnemers heeft dit geresulteerd in een opbrengst van maar liefst € 25.000,- voor het goede doel. ”Wij zijn als Rotary enorm trots op dit prachtige resultaat.”, aldus evenementverantwoordelijken Robert Kliphuis en Bram Nauta.

Stichting Charity4Brains is overdonderd door de cheque en noemt het bedrag waanzinnig. Het bestuur van de stichting is blij dat de hersenziekte ataxie aandacht krijgt en gooit de slogan er nogmaals in: Wat-axie? Juist! Weg met die onwetendheid! Rieneke de Haan, voorzitter van Charity4Brains vertelt: ”Ons hoogste doel is dat ataxie net zo bekend is als ALS en Alzheimer. Het fantastische bedrag dat we zojuist in ontvangst mochten nemen komt zeker ten goede. Wij gaan het gebruiken om campagne te voeren, de benefietavond Music&Fun nog succesvoller te maken en natuurlijk gaat een groot deel van de donatie rechtstreeks naar het onderzoek van dr. Steven Bergink.”

Op 4 november 2016 vraagt Charity4Brains meer bekendheid voor ataxie met de benefietavond Music&Fun. Zo’n vijftig sterambassadeurs genieten voorafgaand aan de avond van een culinair diner verzorgd door meesterkok Marco Poldervaart. Het avondprogramma in een intiem Posthuis Theater is gevuld met muziek van o.a. Elske DeWall, entertainment, veiling en een korte lezing. Tickets zijn binnenkort voor slechts € 10,- verkrijgbaar via het Posthuis Theater.

Meer informatie op www.charity4brains.nl.