Vier vragen voor… Akke Hornstra
699
post-template-default,single,single-post,postid-699,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1378
 

Vier vragen voor… Akke Hornstra

Vier vragen voor… Akke Hornstra

Wie ben je, wat doe je en hoe ziet een doorsnee dag er voor jou uit?

Akke Hornstra, regiovertegenwoordiger van de Hersenstichting, werken en ’s avonds wandelen een half uur, eten koken en ’s avonds creatief bezig zijn.

Ben je bekend met de ziekte ataxie en/of andere hersenaandoeningen? (Hoe ben je daarmee in aanraking gekomen?

Door jullie met name de ziekte Ataxie. Andere beweegingsstoornisziekten kom ik veel tegen binnen mijn werk en door er veel over te lezen. Het interesseert mij wat ‘onze’ wetenschappers met de onderzoekgelden doen.

Ataxie tast het besturingssysteem van de hersenen aan, waardoor je doorsnee dag nooit meer hetzelfde is. Welk onderdeel van de dag zou je niet kunnen missen?

Eigenlijk kun je niets missen. Elk onderdeel is belangrijk en zolang er geen stoornis is, vind je dat heel gewoon en denk je er niet bij na wat dit voor mensen betekent die deze stoornis wel hebben. Eten, drinken, van gedachten wisselen, collega’s, zelf je inkomsten verdienen zijn allemaal onderdelen die het leven prettig maken. Je wilt gelijkwaardig zijn als ieder ander.

Waarom en hoe steun jij Charity4Brains?

Jullie hebben ons benaderd om via ons met onderzoeker dr.Bergink het onderzoek naar Ataxie te ondersteunen. Ik ondersteun jullie actie met wat in mijn situatie mogelijk is. Ik vind het geweldig wat jullie naast jullie reguliere banen nog doen om deze benefiet avond opnieuw van de grond te krijgen. Mijn petje af!!!