Vier vragen voor… Dr. Bergink
703
post-template-default,single,single-post,postid-703,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1378
 

Vier vragen voor… Dr. Bergink

Vier vragen voor… Dr. Bergink

Wie ben je, wat doe je en hoe ziet een doorsnee dag er voor jou uit?

Dr. Steven Bergink. Ik ben onderzoeker aan het UMCG. Ik sta op, maak mijn kinderen wakker, breng ze naar school en fiets naar m’n werk. Ik werk bij het UMCG als groepsleider en begeleidt andere onderzoekers in neurodegeneratie onderzoek.

Ben je bekend met de ziekte ataxie en/of andere hersenaandoeningen?

Ik onderzoek ataxie op moleculair niveau.

Ataxie tast het besturingssysteem van de hersenen aan, waardoor je doorsnee dag nooit meer hetzelfde is. Welk onderdeel van de dag zou je niet kunnen missen?

De ochtenden waar ik mijn kinderen niet meer naar school zou kunnen brengen op de fiets. Ook zou ik sporten niet willen missen.

Waarom en hoe steun jij Charity4Brains?

Veel mensen lijden aan ataxie of neurodegeneratie. Deze patiënten zien steeds meer facetten uit hun leven verdwijnen, het niet gecoördineerd kunnen bewegen of je spraak verliezen is verschrikkelijk. Je lijf niet meer onder controle hebben en feitelijk gevangen zitten in je eigen lijf is een nachtmerrie. Mijn doel is om dit te stoppen.

Bekijk hier het filmpje waarin Rieneke en Steven e.e.a. vertellen over Charity4Brains en Ataxie (vanaf 3 minuten).